5-7-8 Metrekare Oda Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Birçoğumuzun evinde küçük alanlı 5-7-8 metrekare boyutlarında ve işlevsiz olarak baktığımız odalar mevcuttur. Ancak küçük odalar aslında dekorasyon ve işlevsellik açısından doğru kurgulandığında, ev içerisinde bulunmaz bir alana dönüşebilmektedir. Ne gibi dekorasyonların ve önerilerin olduğunu hep birlikte bu başlık altında inceleyeceğiz.

 

 

Katlanabilir Ranza Tasarımlarını Tercih Edin

Eğer 5-7-8 metrekare boyutlarındaki oda içerisinde gündelik yaşamınızı devam ettirmek gibi planlamalarınız var ise yatma alanı olarak kullanacağınız mobilya ranza sistemi olmalıdır. Bunun nedeni dar olan alanı daha fazla daraltmasını engellemektedir. Kot yüksekliğinden yararlanarak dilersiniz ranza sistemini iki katlı olmak üzere iki kişilik tercih edebilirsiniz.

 

 

 

 

Kompleks Mobilya Tasarımlarından Yararlanın

Genelde mobilya türleri tek bir fonksiyonu yerine getirmektedir. Örnek vermek gerekirse sadece oturmak için kullanabileceğimiz mobilyalar veya sadece çalışma alanı olarak kullanacağımız masalar gibi biz birden fazla hem oturma hem çalışma alanı olarak kullanılabilecek kompleks mobilya sistemini tercih ettiğimiz zaman hem alandan hem de fonksiyon bakımından alandan kazançlı çıkmaktayız.

 

 

 

Dolap Sistemini Mobilyalara Entegre Edin

Gerek eşyalarımız gerekse kıyafetlerimizin depolanması açısından dolap elemanı önemli bir yer edinmektedir. Bundan ötürü kişisel yaşam alanlarımızda dolap bulunmaz bir elemandır. Ancak gerek yer kaplaması gerekse tek bir fonksiyon ile kullanılması bize oda da yeterli konforu sağlayamayacaktır. Bunun yerine ranza veyahut koltuk mobilyalarının belirli bölümleri dolap sistemine çevrilip kullanılması hem görüntü hem de dekorasyon açısından şık duracaktır.

 

 

 

 

Duvarlarınızda Niş Alanı Oluşturarak Kişisel Dekorlarınız Duvarda Sergilensin

Sadece alansal kullanımdan ziyade ara bölme elemanların strüktürel sistemlerinin içlerinin oyularak niş boşlukları oluşturularak içerisinde biblo, süs eşyası, kitap gibi gerekli eşyalarınızı depolayarak odanızın küçüklüğünü büyük bir zenginliğe çevirerek modern ve minimalist stilin bir parçası haline gelen odanızda yaşamın tadını çıkartabilirsiniz.

 

 

 

Askılık ve Rafları Oda İçerisinde Yoğun Bulunduğunuz Yere Konumlandırın

Oda içerisinde fazla bulunduğunuz bölgede gerek kıyafetlerinizi asabileceğiniz gerekse komodin işlevi görebilecek bir raf sisteminin o bölgede konumlanması hem gereksiz karmaşanın önlenmesi hem de alandan tasarruf sağlamamızı sağlayacak bir yaklaşım olacaktır.

 

 

 

 

Duvara Gömülü Formda Yatak İle Özgürlüğünüze Özgürlük Katın

Günümüz teknolojisinin sadece inşaat alanına yansımadığı bunun yanı sıra mobilya sektöründe de aynı şekilde alışılmışın dışında alternatif fikirler üretilmektedir. Bunlardan birisi ise duvara gömülü olarak hazırlanan yatak mobilyası diyebiliriz. En önemli avantajı gerektiğinden fazla kullanışlı ve ev içerisinde özgürlüğü artıracak bir performans sunması bunun yanı sıra hem dolap olarak kullanılabilmesi ve gerektiğinde aydınlatma sisteminin bile kendi içerisinde bulunabilmesinden kaynaklı olarak birçok alternatif dekorasyon düzenlemesini bir arada sunmaktadır. Bu sayede hem alandan, hem maliyetten, hem depolama alanlarının yetersizliğinden hem de ışıklandırma sistemlerinden kurtulmuş ve özgürlüğü kavuşmuş olacaksınız.

 

 

Duvar Dekorasyonlarını Depolama Alanı Haline Getirebilirsiniz

Duvar dekorasyonu diyerek sadece dekoratif bir katkısının olduğunu düşünmek oldukça yanlıştır. Bu gibi küçük alanlı yerlerde duvar dekorasyonları belirli kalınlıkta yapılarak hem kütüphane gibi kullanabilmekteler hem ise odaya estetik bir atmosfer katmaktadır.

 

 

 

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Küçük Oturma Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

10-12-15 M2 Yatak Odası Dekorasyonu Örnekleri

Balkon Dekorasyonu İçin 5 Küçük Dokunuş

Sorunuz Mu Var?

Sormak istediğiniz, fikir almak istediğiniz dekorasyon ile alakalı her konuyu ''Yorum'' yaparak bize iletebilirsiniz.

👉 Bugüne kadar cevapladığımız sorular için; ''Soru&Cevap''.kategorimize bakabilirsiniz.

 

Görüşleriniz Bizim İçin Değerli

Okumuş olduğunuz yazımızı beğendiyseniz paylaşarak bize destek olabilir ya da yorum yaparak yazımızı geliştirmemize katkı sağlayabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için değerlidir.


Yorum yapın