5 Başlıkta Minimalist Mutfak Dekorasyonu

Günümüz modern çağında gerek mimari alanda tasarımsal gelişimin gerekse teknolojik gelişimin izlerini minimalist mutfak dekorasyonunda da görmekteyiz. Bu etkilerden en bariz olanı ebatların küçültülmesi ve alandan tasarruf mantığıyla ölçülendirme sisteminde insan ergonomisine en uygun ebatların kullanılması gelmektedir. Yazımızda minimalist mutfak dekorasyonu fikirleri ve önerilerinden bahsedeceğiz.

 

 

Raylı ve Katlanabilir Mutfak Dolap Sistemi Kullanın

Klasik mimari anlayışla tasarlanmış olan mutfak evye, tezgah, dolap ve rafların kapaklı ve birçok noktada işe yaramayacak şekilde tasarlandığını biliyorsunuzdur. Bu kapaklı tasarımın birçok alanda dezavantajları vardır. En önemlisi ise mutfakta fazla alan kaplaması ve ahşap, sunta malzemelerin daha kolay bir biçimde eskiyip yıpranmasından kaynaklıdır. Bu eski dekorasyon anlayışı yerine günümüz dekorasyon anlayışlarından raylı ve katlanabilir ergonomik tasarımlar hem alandan hem de sunta ve ahşap malzemelerin daha az eskime payının olduğunu göreceksiniz.

 

 

 

 

 

Mutfak Tezgahında ve Duvar Dekorasyonunda Açık Renkler Tercih Edin

Koyu ve iç karartıcı renk kullanımı bulunduğunuz mekânsal alanı daha dar bir alan olarak algılamanıza neden olacaktır. Minimalist tasarımın bir diğer işlevi de alansal hacime oranla eşya miktarının az olması demektir. Bu psikolojik etkinin yıkılması da daha sade ve güneş ışınlarını mutfak içerisinde yansıtacak açık kontrast renk malzemeleri kullanarak hem duvar hem de mutfak tezgahınızı dekore etmenizden geçecektir.

 

 

 

 

 

Duvar İle Bütünleşen Bar Sistemi Kullanarak Mekan İçinde Ayrışmayı Engelleyin

Hepimizin bildiği mutfak içerisinde yer alan yemek masasının modernize edilerek daha minimalist tasarımı olan mobilyaya bar denilmektedir. Bar sistemi bazen ayrı bir bütün olarak kullanılabildiği gibi bazen de duvar yüzeyine sabitlenerek de kullanılabilmektedir. Bizim burada ki asıl amacımız mutfak ortasında alanı kısıtlayacak bar yerine duvar yüzeyine duvarın bir parçası gibi davranan bar sistemi yerleştirerek hacimsel alan kazanma çabası olmalıdır. Böylelikle mutfakta çalışma ortamı daha rahat ve ferah olacaktır.

 

 

 

 

 

Beyaz Eşyaları Gömme Dolap Sistemi İçerisinde Kullanın

Beyaz eşyalar mutfakta en fazla hacim kaplayan elemanlardan birisidir. Bu elemanları olabildiğince doğru organize etmek mutfak içerisinde çalışacak bireylerin daha rahat ve geniş çalışma alanı bulmasını sağlayacaktır. Bundan ötürü mutfak dolapları içerisinde bir bütün biçiminde yer alacak beyaz eşyaların olması bunların dolapların dışında bulunmaması ve insan fizyolojisi gereği yere yakın bir alanda konumlandırılması dekorasyonda başarılı işler yaptığımızı bizlere gösterecektir.

 

 

 

 

 

Mutfak Rafları İçerisinde Led İle Aydınlatma Sağlayın

Floresan, ampul gibi aydınlatma araçları mutfağın sadece genelini aydınlatmakla beraber mutfak raflarını ve tezgahını aydınlatmada yetersiz kalmaktadır. Özellikle bu aydınlatma türleri raf ve dolap sistemi içerisinde absürt ve gereksiz yer kaplayacaktır. Bunun en güzel çözümlerinden bir diğeri ise rafların ve tezgahların alt veyahut üst kotlarından açılacak ışıklandırma yuvalarına yerleştirilecek led aydınlatmaları sayesinde hem tek odaklı aydınlatma biçimi olacak hem de gereksiz hacim kaybından bizleri koruyacaktır.

 

 

 

 

 

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Küçük Mutfak Nasıl Kullanışlı Hale Getirilir?

Dar ve Küçük Mutfak Modelleri

5 Küçük İşinize Yarayacak Mutfak Dekorasyonu Önerileri

Lift Sistem Mutfak Tezgah ve Dolapları

Sorunuz Mu Var?

Sormak istediğiniz, fikir almak istediğiniz dekorasyon ile alakalı her konuyu ''Yorum'' yaparak bize iletebilirsiniz.

👉 Bugüne kadar cevapladığımız sorular için; ''Soru&Cevap''.kategorimize bakabilirsiniz.

 

Görüşleriniz Bizim İçin Değerli

Okumuş olduğunuz yazımızı beğendiyseniz paylaşarak bize destek olabilir ya da yorum yaparak yazımızı geliştirmemize katkı sağlayabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için değerlidir.


Yorum yapın