Küçük Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Küçük yatak odası dekorasyonu nasıl olmalıdır sorusunun cevabı aslında düşündüğünüz kadar karmaşık ve zor değil! Tek yapmanız gereken, odanızda dinlenirken sizi huzura götürecek dokunuşları yapmak. Göze ve gönle en güzel hitabı yakaladığınız an en güzel dekorasyon çalışması tamamlanmış olacaktır. Peki nasıl mı?

Küçük yatak odası dekore edilirken alan darlığı eşyaları yerleştirme konusunda karşınıza çıkacak ilk engel olacaktır. O halde odanızı ekonomik şekilde dizayn etmenin birkaç pratik yolunu bulmakta fayda var. 5 Adımda Başarılı Küçük Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Evet, yatak odanız sizin en önemli ve özel alanınız. Sizin benliğinizi evde yansıtacak en önemli ayna aslında. Ama yetersiz alan sebebi ile odanızı istediğiniz şekle koyamıyor musunuz? Aslında ufak ve basit dokunuşlarla odanızı o hayallerinizdeki forma sokmak oldukça eğlenceli ve basit olacaktır. İşte küçük yatak odanızda mutlaka değişiklik yapmanız gereken hususlar!

1- Duvar Renkleri İçin Açık ve Ferah Seçimler Yapın!

Öncelikle dar bir alanı geniş ve ferah göstermenin ilk yolu duvar rengini değiştirmektir. Koyu renkli duvarlar oda küçük olduğu halde onu daha da daraltacaktır. Aynı zamanda odayı karanlık göstererek iyice kasvetli bir havanın ortaya çıkmasına sebep olacaktır.

Beyaz, pudra, çok açık mavi tonları, bej tonları ve beyaza yakın her tonda boya rengi odanız için en iyi alternatifler olacaktır. Bu sayede odanız hem aydınlık hem de olduğundan çok daha geniş duracaktır.

2- Yatak Odası Mobilyası İçin Özel Tasarım Çalışmalara Yer Verin!

Yatak odanız küçük ve yatak odası mobilyası odaya sığmıyor mu? Ya da yatak ve mobilya ebatları odaya fazlası ile büyük mü? O halde yapmanız gereken bu mobilya ve yatağı değiştirmektir.
Odanızın ölçülerine uygun bir yatak her zaman odada fazlası ile alan açacaktır. Odanızın ölçülerine göre özel bir yatak yaptırmanız aslında durumu çok iyi kurtaracaktır. Hatta maddi olarak büyük külfet olacaksa odanızın ölçülerine göre bir yatağı ikinci elden bile bulabilirsiniz.

3- Küçük Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır Diyorsanız; Depolama Alanları Oluşturun!

Küçük alanlarda en büyük sıkıntı depolama sorunudur. Yatak odası içerisinde mutlaka depolama alanları oluşturmalısınız ki küçük oda içerisinde var olan alanlar da dağınıklıkla dolmasın.

Bu nedenle küçük yatak odası dekorasyonu için özellikle duvarlara çok rol düşer. Çeşitli raflar ile komidinlerin gördüğü görevler telafi edilebilir. Özellikle giysi dolabı için duvara gömme modeller tercih edilebilir. Eğer özel yapım yatak yaptıracaksanız giysi ya da diğer ihtiyaçlarınız için gerekli çekmeceleri yatağın altına yaptırabilirsiniz. Bu çalışma yerden tasarruf sağlayacaktır.

4- Dekoratif Aydınlatmalar Kullanın!

Evet geldik küçük yatak odası aydınlatmasına! Unutmayın bir oda ne kadar aydınlık olursa o kadar geniş ve ferah durur. Bu nedenle küçük odanızda asla koyu ve renkli ışıklandırma kullanmayın. En parlak ve beyaz ışık kullanmanız eşyalarınızın parlamasına ve alanın daha geniş görünmesine sebep olacaktır.

5- Tekstil Ürünlerinizi Modern Sade ve Şık Seçimlerden Oluşturun!

Yatak odanızda kullandığınız perde ve halı seçimlerinde yine açık renklere yer vermeniz doğal bir ferahlık katacaktır. Perde ve halıda seçtiğiniz açık tonların aksine yatak örtüsünde istediğiniz formda koyu tonlar kullanabilir ve renk ahengi noktasında güzel bir duruş sergileyebilirsiniz. Bu adımlara dikkat ederek Küçük yatak odası dekorasyonu nasıl olmalıdır sorusunun kendinizce cevaplarını bulabilmeniz oldukça basit. Bol şanslar🤗

Sorunuz Mu Var?

Sormak istediğiniz, fikir almak istediğiniz dekorasyon ile alakalı her konuyu ''Yorum'' yaparak bize iletebilirsiniz.

👉 Bugüne kadar cevapladığımız sorular için; ''Soru&Cevap''.kategorimize bakabilirsiniz.

 

Görüşleriniz Bizim İçin Değerli

Okumuş olduğunuz yazımızı beğendiyseniz paylaşarak bize destek olabilir ya da yorum yaparak yazımızı geliştirmemize katkı sağlayabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için değerlidir.


Yorum yapın